spot_img

Bakan Tekin, MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Final Töreni’ne katıldı

Bakan Tekin, İstanbul'da düzenlenen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Final Töreni'nde dereceye giren takımlara ödüllerini verdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Tekin, içinde yaşanılan dönemde gençler arasında özellikle gastronomi ve mutfak sanatlarına yönelen bir ilgi olduğunu söyleyerek, "Bunun sebepleri üzerinde konuşulabilir ama özellikle televizyonlarda popüler hâle gelen mutfak sanatlarıyla ilgili yarışmaların gençler arasında bu konuda cesareti, arzuyu, isteği artırdığını tahmin ediyorum. Biz de bu cesarete, heyecana ortak olmak için yaklaşık beş altı aydır bir proje üzerinde çalışıyoruz. Meslek liselerimizin belli temalar üzerinde yoğunlaşmasını istediğimiz, daha önce 2014 yılında başlattığımız projeyi, beş altı ay önce gastronomi üzerine odaklanmış bir tematik meslek lisesi inşa etmek üzere kurguladık" ifadelerini kullandı.

Jumbo Ev Gereçleri San. Tic. AŞ işbirliğinde, 28 gastronomi bölgesinde, 81 ilden yiyecek içecek hizmetleri alanı öğrencisinin katılımıyla düzenlenen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda 407 ekibin başvurusu kabul edildi. Ekiplerde 1221 öğrenci ve 407 öğretmen yer aldı.

Kaçırılmaması Gerekenler